næringsinnhold morsmelk

Vi kommer til å bli flere som bidrar på bloggen her fremover <3 Og her presenterer jeg med stor glede vår første nye blogger, ammehjelper Ingrid Lavik Bernes <3  Her kommer hennes kloke ord!

«Barnet bruker deg som smokk» – «du må ikke la ungen sovne på brystet» – høres kjent ut?

Pupp er mer enn mat, pleier jeg å si, og det står jeg fullt og helt bak, men soving og avslapping med pupp i munn er mer enn bare kos og! Noen barn bruker lang tid på å spise, noen spiser fort. Det å la barnet ligge på brystet selv etter at svelgingen avtar hjelper å stimulere produksjonen.

Det å stole på at barnet bruker sine instinkter til å få i seg nok næring, og derfor la det ligge med brystet i munnen selv om det tilsynelatende sover er bra! Ingen blir overvektig av morsmelk.

Senk skuldrene, du og barnet er på samme lag. Babyen utnytter deg ikke 🙂

Så kan du bruke smokk med god samvittighet når det trengs, hvis du ønsker det! I bilstolen, mens partner tar sin tørn og du får litt tid for deg selv… men husk, du er ikke smokk, ikke undervurder eller snakk ned deg selv eller barnet ❤

Ingrid

Related posts

Herde brystvortene – ja eller nei?

På 70-tallet ble amerikanske sykepleiere instruert til å lære bort herding av brysvorter til gravide. Dette var stort sett den eneste forberedelsen til amming som ble gitt til blivende mødre. At amming i seg selv var en av de viktigste grunnpilarene for god folkehelse og hvorfor, var lite kjent,...

Les mer

Ammehjelpens begeistringspris 2018

Ammehjelpens begeistringspris for 2018 gikk til barselavdelingen ved UNN Tromsø. Prisen ble delt ut under Ammehjelpens fagseminar fredag 13. april. Jordmødrene Kathrine Hågensen og Kristina Halvorsen mottok prisen på vegne av UNN. Begeistringsprisen deles ut til en barselavdeling, helsestasjon eller andre som arbeider med ammende mødre. Den skal være...

Les mer

Legg inn en kommentar