næringsinnhold morsmelk

Vi kommer til å bli flere som bidrar på bloggen her fremover <3 Og her presenterer jeg med stor glede vår første nye blogger, ammehjelper Ingrid Lavik Bernes <3  Her kommer hennes kloke ord!

«Barnet bruker deg som smokk» – «du må ikke la ungen sovne på brystet» – høres kjent ut?

Pupp er mer enn mat, pleier jeg å si, og det står jeg fullt og helt bak, men soving og avslapping med pupp i munn er mer enn bare kos og! Noen barn bruker lang tid på å spise, noen spiser fort. Det å la barnet ligge på brystet selv etter at svelgingen avtar hjelper å stimulere produksjonen.

Det å stole på at barnet bruker sine instinkter til å få i seg nok næring, og derfor la det ligge med brystet i munnen selv om det tilsynelatende sover er bra! Ingen blir overvektig av morsmelk.

Senk skuldrene, du og barnet er på samme lag. Babyen utnytter deg ikke 🙂

Så kan du bruke smokk med god samvittighet når det trengs, hvis du ønsker det! I bilstolen, mens partner tar sin tørn og du får litt tid for deg selv… men husk, du er ikke smokk, ikke undervurder eller snakk ned deg selv eller barnet ❤

Ingrid

Related posts

Ammingens plass i permisjonsdebatten – en oppklaring til Ingrid Huitfeldt, Martin Andresen og Aksel Braanen Sterri

I innlegget deres omkring tredeling av foreldrepermisjonen påstår dere at amming ikke er viktig for norske barn, og at det derfor ikke er så farlig om noen sliter med å kombinere amming og jobb. Den manglende kildekritikken vitner om fravær av kunnskap om et av de viktigste folkehelsetiltakene i...

Les mer
høring stortinget

Ammehjelpen på stortinget!

Ammehjelpen er som dere kanskje vet en frivillig, partipolitisk uavhengig, humanitær organisasjon som ble stiftet i 1968. Vi fyller altså 50 år i år 2018. Hipp hurra!!! Ammehjelpen består per i dag av rundt 160 aktive ammehjelpere som veileder andre mødre på fritiden sin. I 2017 besvarte vi nesten...

Les mer

Legg inn en kommentar