næringsinnhold morsmelk

Vi kommer til å bli flere som bidrar på bloggen her fremover <3 Og her presenterer jeg med stor glede vår første nye blogger, ammehjelper Ingrid Lavik Bernes <3  Her kommer hennes kloke ord!

«Barnet bruker deg som smokk» – «du må ikke la ungen sovne på brystet» – høres kjent ut?

Pupp er mer enn mat, pleier jeg å si, og det står jeg fullt og helt bak, men soving og avslapping med pupp i munn er mer enn bare kos og! Noen barn bruker lang tid på å spise, noen spiser fort. Det å la barnet ligge på brystet selv etter at svelgingen avtar hjelper å stimulere produksjonen.

Det å stole på at barnet bruker sine instinkter til å få i seg nok næring, og derfor la det ligge med brystet i munnen selv om det tilsynelatende sover er bra! Ingen blir overvektig av morsmelk.

Senk skuldrene, du og barnet er på samme lag. Babyen utnytter deg ikke 🙂

Så kan du bruke smokk med god samvittighet når det trengs, hvis du ønsker det! I bilstolen, mens partner tar sin tørn og du får litt tid for deg selv… men husk, du er ikke smokk, ikke undervurder eller snakk ned deg selv eller barnet ❤

Ingrid

Related posts

høring stortinget

Ammehjelpen på stortinget!

Ammehjelpen er som dere kanskje vet en frivillig, partipolitisk uavhengig, humanitær organisasjon som ble stiftet i 1968. Vi fyller altså 50 år i år 2018. Hipp hurra!!! Ammehjelpen består per i dag av rundt 160 aktive ammehjelpere som veileder andre mødre på fritiden sin. I 2017 besvarte vi nesten...

Les mer

Herde brystvortene – ja eller nei?

På 70-tallet ble amerikanske sykepleiere instruert til å lære bort herding av brysvorter til gravide. Dette var stort sett den eneste forberedelsen til amming som ble gitt til blivende mødre. At amming i seg selv var en av de viktigste grunnpilarene for god folkehelse og hvorfor, var lite kjent,...

Les mer

Legg inn en kommentar