Velkommen til ammebiblioteket vårt!!

Ja – visste du at vi har en egen nettside utenfor Facebook med et eget bibliotek fullt av artikler om amming og morsmelk? Det er fort gjort å glemme ammehjelpen.no nå som vi har en høyaktiv og flott hjelpeside som Ammehjelpsgruppen på Facebook. I Ammehjelpsgruppen kan man jo spørre om alt mulig som har med amming og morsmelk å gjøre, og det lenkes ofte til nettartiklene våre både fra ammehjelpere og andre medlemmer. Men jeg har likevel følelsen av at ikke alle er helt klar over hva «modersiden» vår kan brukes til. Du trenger ikke ha kontakt med en ammehjelper for å kunne bruke siden, du kan søke etter hva som helst om amming og morsmelk – og finne svar ganske så raskt. Dersom du søker på Google om amming vil du ende opp med en rekke svar, men hvor gode svar du får vil variere. Ammehjelpen.no er et trygt sted å starte. Vi oppdaterer artiklene våre kontinuerlig, for vi blir aldri ferdige med å lære noe nytt i Ammehjelpen heller. Stadig nye funn i forskning og kunnskapsbasert praksis er med på å berike biblioteket vårt. Og vi følger til enhver tid de offentlige anbefalingene for spedbarnsernæring. Vi lenker til forskningsartikler og andre kilder for dem som har lyst til å lese mer.

Både mødre, partnere, studenter og helsepersonell oppfordres til å bruke ammehjelpen.no. Faktisk, så har mange sykehus i Norge Ammehjelpen som én av kunnskapsbasene sine. På føde/barsel der jeg jobber informerer vi familiene om Ammehjelpen, men vi som veileder bruker også nettsidene aktivt for å skaffe oss oppdateringer og kunnskap. Ammehjelpen.no er lett tilgjengelig, både på pc og mobil.

Hvordan finner jeg lettest mulig frem til svaret på det jeg lurer på?

Når du har et spørsmål kan du gå til ammehjelpen.no og skrive inn stikkord for å finne en passende artikkel. Har du vondt når du ammer kan du søke for eksempel «sår». Da kommer det opp en liste over artikler som inneholder ordet «sår» – og du vil lett se hvilken som kan være aktuell å lese.  Så leser du litt om symptomer og årsaker før du får tips om hva du kan gjøre. Noen ganger er det link til en ny artikkel om akkurat ditt problem, for eksempel hvis du tror det kan være sopp og ikke feil sugetak som gir deg smertene.

Er du gravid og ønsker å forberede deg på amming kan det virke som en hel jungel av artikler å se i gjennom. Og helt ærlig: Det kan skremme mer enn det gagner. Størsteparten av sidene vil du nok aldri behøve å lese uansett, så ikke begynn med «amming fra A-Å» før du faktisk har noe konkret du ønsker å finne ut av. Men samtidig finnes det både artikler og blogginnlegg her på Ammebloggen som kan være til hjelp når du vil forberede deg, derfor har jeg laget et eget innlegg om det – med link videre til aktuelle artikler. Innlegget heter «Før du skal amme», og kan leses her

Velkommen til oss i Ammehjelpen, enten det er på nettsiden eller i Ammehjelpsgruppen på Facebook. Kanskje du vil bli en del av Ammehjelpen selv? Vi trenger alltid flere kloke hoder i den flotte gjengen vår! Ta gjerne kontakt med en av oss for informasjon eller les om oppgaven her.

Ha en flott vårtid!

Ammehjelperklem fra Tonje

Ammehjelper, barnepleier og Ammeveileder NKA

Related posts

Ammingens plass i permisjonsdebatten – en oppklaring til Ingrid Huitfeldt, Martin Andresen og Aksel Braanen Sterri

I innlegget deres omkring tredeling av foreldrepermisjonen påstår dere at amming ikke er viktig for norske barn, og at det derfor ikke er så farlig om noen sliter med å kombinere amming og jobb. Den manglende kildekritikken vitner om fravær av kunnskap om et av de viktigste folkehelsetiltakene i...

Les mer

Legg inn en kommentar